MENSEN, MENSEN, MENSEN | 27-03-1973 | NCRV

In 1973, het jaar dat de TV-serie Boerin in Frankrijk werd opgenomen, wordt Wil den Hollander-Bronder  thuis in Inval-Boiron geïnterviewd door Gerard van den Berg.

MENSEN, MENSEN, MENSEN | 27-03-1973 | NCRV
© KRO-NCRV

“Ik schrijf die boeken niet, ze zijn door het lot geschreven”

Gerard van den Berg interviewt Wil den Hollander-Bronder in haar huis in Frankrijk.

Over hoe het nu gaat met het gezin van Wil den Hollander (dan 58 jaar). “Naar omstandigheden goed, hoe bedoelt u dat?” Over het gedoe met de televisie-opnamen: “Maar het is ook geweldig interessant“.  Over een nieuw, zesde boek dat is ontstaan naar aanleiding van een vraag van een mevrouw uit Johannesburg in Zuid-Afrika.  Die graag wilde weten hoe het nu verder is gegaan met het gezin.

Over wanneer ze het liefste schrijft: ’s nachts. Over de keuze boerin zijn of schrijfster: “Ik wil aan mijn dood toe zo blijven leven”.  Over haar dagelijkse werkzaamheden, over haar kluizenaar zijn en het vermijden van mensen. Over het fokken van wijngaardslakken.

Over hoe het gaat met haar vier kinderen en over de ongeneeslijke ziekte van haar jongste dochter Johanna die dan 18 jaar is.

Gerard van den Berg zal acht jaar later,  in 1981, nog een keer op bezoek gaan bij Wil den Hollander om haar voor een radio-programma te interviewen: NCRV Globaal.

Delen