Wilt u meer weten over Wil den Hollander-Bronder: over haar leven, haar gezin en haar werk, waar het gezin precies woonde of over de serie Boerin in Frankrijk? Of over de herkomst van de titel van het boek En de boer hij ploegde voort?
Hieronder treft u een aantal links naar andere websites.

Wil den Hollander-Bronder in Digitaal Vrouwenlexicon (2016)
Over het leven van Wil den Hollander-Bronder, geboren als Willemina Bronder. Over haar gezin, haar boeken en de betekenis van haar werk. Met een foto van een wat oudere Wil den Hollander uit het familiearchief. Bronvermelding: Barbara C. de Jong, Bronder, Willemina, in: Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland.

De locatie van de boerderij in Inval-Boiron, Noord-Frankrijk (2020)
De oude boerderij in Inval-Boiron waar het gezin Den Hollander heeft gewoond is er nog steeds en bevindt zich hier. U kunt met StreetView van Google Maps door het dorp wandelen en bekijken hoe de boerderij en het dorp eruit zien in juli 2020.

Beelden ten tijde van de opnames van Boerin in Frankrijk (1973)
Voor en tijdens de opnames van de televisieserie Boerin in Frankrijk, zijn er tientallen zwart/wit- en kleurendia’s gemaakt van de decors, de televisieopnames en de boerderij. U kunt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum deze beelden bekijken.

Aquarellen van het decor voor Boerin in Frankrijk van decorontwerper Fokke Duetz kunt u hier zien. Deze beelden zijn voor iedereen online toegankelijk. Voorwaarden voor gebruik van deze beelden staan op in.beeldengeluid.nl.

Fragmenten van afleveringen uit de televisieserie Boerin in Frankrijk (1973)
De dertien afleveringen van deze televisieserie zijn verloren gegaan. Wel zijn er nog losse fragmenten van alle afleveringen bewaard gebleven. Deze zijn te bekijken in het archief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

De website van Aly en Henk Gerrits – een digitaal monument
Website met een bezoeksverslag, boeken, krantenknipsels en brieven van Wil den Hollander. Foto’s van de Boerin in Frankrijkdag in 2002 in Ede. Foto’s van de omgeving, het dorp Inval-Boiron, de boerderij, het woonhuis, de watermolen en de tuin van het gezin Den Hollander in 1998. Met veel reacties van bezoekers van de site. www.alyenhenk.nl

En de boer hij ploegde voort – het gedicht van J.W.F. Werumeus Buning
De titel van het derde boek van Wil den Hollander is gebaseerd op een telkens terugkomende regel uit het gedicht Ballade van den boer van J.W.F. Werumeus Buning (1891-1958). Dit gedicht uit 1935 is één van zijn bekendste balladen. Het is een ode aan de boer. De ballade wordt voorgedragen op YouTube.

Delen